scanoosh white
Nooit meer je huisdier kwijt

Lees instructies hieronder

SCANOOSH! Nooit meer je huisdier kwijt

Als onderdeel van het Pet Identity-platform is Scanoosh ontwikkeld om de registratie van uw huisdieridentiteit samen met uw contactgegevens in het Pet Identity-platform simpeler te maken.

Aan de ingevoerde informatie wordt een Pet Identity tag met een unieke identificatiecode (gedrukt in qr-code formaat) toegekend. Dit label kan aan de halsband van het huisdier worden bevestigd.

In het geval dat je huisdier weggelopen is en zodra de persoon die het vindt, deze identificatiecode scant met zijn/haar mobiele telefoon of tablet, wordt de identiteit van het huisdier samen met je contactgegevens op zijn/haar mobiele scherm weergegeven. Je wordt op de hoogte gebracht van deze scan en de locatie ervan.

De onderstaande instructies helpen je bij het downloaden van de Scanoosh-app en het maken van een account voor het registreren van uw huisdieridentiteit. Het laat zien hoe je de identificatiecode aan je huisdierdossier toekent om een snelle en veilige hereniging te verzekeren in het geval van het weglopen van je huisdier.

Stap 1: Scanoosh mobiele app installeren

Installeer de Scanoosh-app op je mobiele apparaat. Het is beschikbaar voor telefoons en tablets in zowel de App Store voor iOS als Google Play voor Android. (URL-links vind je aan het einde van deze pagina).

Stap 2: Aanmelden voor een nieuw account

Start de Scanoosh-app en selecteer de optie "Aanmelden" om je nieuwe account aan te maken. Vul de gevraagde gegevens in.

Nadat je zich hebt aangemeld, ontvang je de app-activeringscode op het door je opgegeven e-mailadres.

Stap 3: Je account activeren

Controleer je e-mail en druk op de link "Activeer mijn account" of op de knop "Activeer nu". 

Nu is je Scanoosh-app geactiveerd en klaar voor gebruik.

Stap 4: Je huisdieridentificatiecode toewijzen

Log in op je account met het e-mailadres en wachtwoord dat je tijdens het aanmelden hebt ingevoerd. Het overzichtsscherm wordt weergegeven; druk op de onderstaande knop "Huisdier toevoegen".

Scan de qr-code op de Pet Identity-tag met behulp van het qr-code scannerknop om de tag toe te wijzen aan je huisdierdossier en vul je huisdierinformatie in.

Stap 5: Je huisdiergegevens invullen

Vul je huisdierinformatie in, de contactgegevens van de eigenaar en druk op het "Opslaan" aan het einde van het scherm.

Een overzicht van de geregistreerde huisdieren verschijnt in het scherm "Mijn Pets". Naast elk geregistreerd huisdier worden drie pictogrammen weergegeven:

  • Scangeschiedenis: toont de datum, tijd en locatie waar je huisdier tag is gescand.
  • Informatie bewerken: bewerkt de gegevens van het huisdier en de ingevoerde contactgegevens.
  • Verwijderen: verwijdert het huisdierdossier en de toegewezen tag.

Snelle en Veilige Hereniging

Snelle en veilige hereniging

In het geval dat je huisdier weggelopen is, kan de persoon die het vindt, het identificatie tag van het huisdier op de halsband scannen met behulp van een qr-code scanner mobiele app of met behulp van de camera van de mobiel. Dit toont je huisdieridentiteit inclusief je ingevoerde contactgegevens (telefoon en e-mail) op het zijn/haar mobiele scherm. Je wordt op de hoogte gebracht van deze scan en de locatie ervan.

Geo-locatie

Zodra de Pet Identity-tag is gescand, ontvang je een melding en kun je de locatie van de scan zien door de scangeschiedenis te openen en op het locatiepictogram te drukken.

Download nu de Scanoosh-app.

Never have your pet lost again